
به گزارش “سیرجان خبر” انیس امجدی فر افزود: تعادل به معنی مصرف مقادیر کافی از ماده غذایی مورد نیاز و تنوع به معنی مصرف گروه های اصلی ماده غذایی از جمله نان و غلات، سبزی ها، میوه ها، گوشت و حبوبات، مغز دانه ها، لبنیات پروبیوتیک.
وی در تشریح بیشتر برنامه غذایی مناسب در دوران کرونا گفت: استفاده از منابع غذایی ویتامین A مانند منابع گیاهی شامل انواع سبزیها و میوههای زرد و نارنجی مانند هویج، کدو حلوایی، موز و انواع مرکبات و منابع حیوانی مانند زرده تخم مرغ، شیر و لبنیات توصیه می شود. همچنین استفاده از منابع غذایی ویتامین D مانند ماهیهای چرب، لبنیات و زره تخم مرغ برای افزایش سطح ایمنی بدن توصیه می شود.
امجدی فر اظهار کرد: منابع ویتامین E به عنوان آنتی اکسیدان و کمک کننده به عملکرد سیستم ایمنی بدن میتوان از روغنهای مایع آفتابگردان، روغن کانولا و ذرت در طبخ غذا و انواع آجیل مانند فندق، بادام، گردو در فاصله بین وعده ها استفاده کرد. مصرف منابع غذایی حاوی ویتامین c شامل انواع میوهها و سبزیها از جمله سبزیهای برگ سبز مانند سبزی خوردن و انواع کلم و گوجه فرنگی، جوانههای گندم، ماش و شبدر، انواع مرکبات مانند لیمو ترش، لیمو شیرین، پرتقال، نارنگی و نارنج و کیوی ، مصرف پیاز خام همراه با غذا و تهیه سوپ و آش شلغم نیز موثر است.
کارشناس ارشد تغذیه گفت: مصرف منابع غذایی ویتامینهای گروه B مانند انواع سبزیهای برگ سبز و میوه ها، شیر و لبنیات، انواع گوشتها، زرده تخم مرغ، غلات سبوس دار، حبوبات مانند نخود، انواع لوبیا، عدس، باقلا، لپه و ماش، مغزها (پسته، گردو، بادام و فندق) هم توصیه می شود.
امجدی فر تاکید کرد: مصرف ۶ تا ۸ لیوان آب و دیگر مایعات(بدون قند) به صورت روزانه لازم است و مصرف قندهای ساده مانند انواع شیرینی نوشابه دلستر کیک کلوچه و … بایستی کاهش یابد. مصرف اسید های چرب ترانس مانند چربی های حیوانی و فست فودها نباید انجام شود.
https://sirjankhabar.ir/?p=60778