×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : جمعه, ۱۰ فروردین , ۱۴۰۳  .::.   برابر با : Friday, 29 March , 2024
مدیریت صحیح در مصرف برق مانع قطع برق می‌شود

به گزارش “سیرجان خبر” وابستگی گسترده زندگی مردم به برق سبب شده تا قطعی طولانی مدت این حامل انرژی زیر و بم زندگی افراد را تهدید کند. به عبارت دیگر از نانوایی که پایه‌ای ترین نیاز اساسی را برای مردم تامین می‌کند و با قطع برق از مدار خارج می‌شود تا درب بسیاری از پارکینگ‌ها که به وسیله برق کار می‌کنند و قطعی برق امکان خروج از منزل را نیز منتفی می‌کند.

طی چند هفته گذشته تاکنون شاهد تشدید خاموشی برق در کشور و شهرستان سیرجان هستیم و این قطعی برق با اطلاع رسانی قبلی اداره برق رخ می‌دهد.

رضا سلمانی زاده مدیر برق شهرستان سیرجان در گفت وگو با خبرنگار ما با اشاره به دلایل افزایش مصرف برق گفت: دمای هوا در حال حاضر نسبت به سال گذشته افزایش پیدا کرده است و همین مسئله به دلیل استفاده از وسایل سرمایشی برقی سبب شده تا شاهد افزایش میزان مصرف باشیم و بررسی آمار مصرف اوج بار در روزهای اخیر از رشد ۲۰ درصدی اوج بار نسبت به سال گذشته خبر می‌دهد.

وی بیان کرد: کمبود بارش‌ها سبب شده تا چاه‌های کشاورزی بسیار زودتر از مدت مشابه سال گذشته با حداکثر توان به برداشت آب اقدام کنند و میزان مصرف برق بیشتری داشته باشند.

مدیر برق شهرستان سیرجان اذعان کرد: یکی از پرتکرارترین دلایل قطعی برق که اخیرا و برخلاف مواضع سال گذشته متولیان صنعت برق به آن اشاره می‌شود، پدیده استخراج رمز ارز است، استخراج رمز ارزها یکی از عوامل اساسی قطعی برق محسوب می شود.

وی در خصوص آمار و ارقام مصرف برق در شهرستان سیرجان بیان داشت: ۴۰درصد از مصرف برق شهرستان در زمینه کشاورزی، ۲۵ درصد صنعتی و عمومی، ۳۰درصد خانگی و ۵ درصد در باقی زمینه ها مصرف می شود.

مدیر برق شهرستان سیرجان در خصوص خسارت احتمالی به لوازم خانگی به علت قطع برق گفت: شرکت‌های برق منطقه‌ای ساعات محدودیت استفاده از برق را از طریق سایت، سامانه «برق من» اطلاع رسانی می‌‌کنند، مشترکان در صورت خسارت به لوازم خانگی، مورد را در سامانه bime.tavanir.org.ir ثبت کنند.

رضا سلمانی زاده اذعان کرد: مدیریت مصرف برق، به معنای کم مصرف کردن نیست، بلکه به معنای درست مصرف کردن این انرژی‌ست که امیدواریم با فرهنگ سازی در جامعه و بین همشهریان بتوانیم زمان پیک بار مصرف برق امسال را با کمترین خاموشی پشت سر بگذاریم و در آینده نزدیک شاهد اینچین خاموشی های ناخواسته نباشیم.

توصیه کاربردی و در عین حال راحت، که هیچ زحمتی برای مصرف کننده به دنبال ندارد، اما تأثیر بسیاری در پایدار شدن شرایط برقرسانی در تابستان ۱۴۰۰دارد، گردآوری شده که در ادامه آمده است.

۱- از ساعت ۱۳تا ۱۸ اوج مصرف برق است. با صرفه‌جویی در این ساعات به تأمین برق پایدار کمک کنید.

۲- با تنظیم درجه کولرهای گازی روی ۲۵ درجه سانتی‌گراد، میزان مصرف برق و هزینه‌های خانواده خود را کاهش دهیم. دمای آسایش بدن انسان بین ۲۳ تا ۲۵ درجه سانتیگراد است،‌ با تنظیم صحیح ترموستات کولرهای گازی به سلامت خانواده خود بیاندیشیم.

۳- برای کاهش مصرف برق و هزینه‌های خانواده ، از لامپ‌های LED استفاده کنید. صرفه‌جویی در مصرف برق را جدی بگیریم.

۴- در ساعات اولیه شب از وسایل برقی پر مصرف از قبیل جاروبرقی، اتو و ماشین لباسشویی استفاده نکنیم.

۵- برای مصرف بهینه انرژی برق،کولرها را در محل سایه و با عایق‌بندی مناسب نصب کنید.

۶-رایانه و لوازم صوتی و تصویری را صرفاً در زمان استفاده روشن نگه دارید تا از مصرف بیهوده برق و اتلاف هزینه‌های خانواده جلوگیری شود.

۷- در راه پله ها،راهروها و مشاعات ساختمان بهتر است از سیستم روشنایی هوشمند استفاده کنید.

۸- هنگام تهیه لوازم برقی به برچسب انرژی که نشان دهنده میزان مصرف برق است توجه کنید. خرید لوازم برقی کم مصرف و پربازده نشانگر احساس مسئولیت شما نسبت به آینده انرژی کشور است.

۹-خاموش کردن لامپ های اضافی و استفاده از نور طبیعی خورشید، ساده ترین راه صرفه جویی در مصرف برق است. در طول روز، با کنار زدن پرده‌ها از روشنایی طبیعی و تابش آفتاب لذت ببریم.

۱۰- هنگام مطالعه و انجام کارهای ظریف استفاده از نور موضعی کافیست. صرفه جویی در مصرف برق را جدی بگیریم.

۱۱- باز نگه داشتن در یخچال و فریزر = اتلاف انرژی.

۱۲- قرار دادن یخچال و فریزر در کنار اجاق‌گاز و آبگرمکن و یا در معرض تابش مستقیم نور خورشید، مصرف انرژی آنها را افزایش می دهد.

۱۳- با استفاده از شیشه های رفلکس می توان مقدار گرمایش ساختمان و نیاز به استفاده از دستگاه‌های سرمایشی را کاهش داد.

۱۴- به ازای هر درجه کاهش دمای ترموستات کولر، حدود ۳ تا ۵ درصد از برق مصرفی ما کاهش می یابد.

۱۵- تمیز کردن و سرویس وسایل سرمایشی پیش از شروع به کار آنها در فصل گرما، ضمن بهبود بخشیدن به کارکردشان، مصرف انرژی و هزینه‌های خانواده را نیز کاهش می‌دهد.

۱۶- استفاده مداوم از دور تند کولرهای آبی، فشار زیادی به موتور آنها وارد کرده و مصرف انرژی را به شدت افزایش می دهد.

۱۷- باز و بسته کردن مکرر در یخچال و فریزر باعث کاهش عمر مفید آن و افزایش مصرف برق می‌شود.

۱۸- همیشه به یاد داشته باشیم که هنگام ترک منزل یا محل کار، چراغ‌ها و لوازم سرمایشی را خاموش کنیم.

۱۹- کولرهای گازی «حدود ۴ برابر» کولرهای آبی برق مصرف می‌کنند. وسایل سرمایشی را متناسب با محل زندگیمان انتخاب کنیم.

۲۰- فقط زمانی از ماشین لباسشویی استفاده نماییم که حجم لباس ها برابر با ظرفیت دستگاه باشد. بهتر است همیشه از ظرفیت کامل ماشین ظرفشویی با برنامه کم مصرف استفاده کنید.

۲۱- برای مصرف بهینه انرژی برق، در ساعات اوج مصرف از دور کند کولرهای آبی استفاده کنیم.

۲۲- آیا می دانید شارژرها حتی زمانی که در حال شارژ وسایل برقی نیستند نیز برق مصرف می‌کنند؟ یادمان باشد همیشه پس از استفاده، شارژر را از پریز خارج کنیم.

۲۳- برای کاهش مصرف برق در ساعت‌های پیک ظهر و پیک شب از لوازم برقی پر مصرف به طور همزمان استفاده نکنیم.

۲۴- هنگام استفاده از وسایل سرمایشی از بازگذاشتن پنجره ها خودداری کنیم.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.