×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : چهارشنبه, ۲۱ آذر , ۱۴۰۳  .::.   برابر با : Wednesday, 11 December , 2024

07شیشه  چیست؟

متآمفتامین،آیس،یخ یا همان شیشه یک ماده محرک بسیار قوی شبیه به کریستال های بی بو و تلخ مزه است که به آسانی در آب و الکل قابل حل است.شیشه در آزمایشگاه های غیر مجاز تهیه و تولید می شود.

شیشه یک ماده آزمایشگاهی است و در طبیعت وجود ندارد و در آزمایشگاههای زیر زمینی از برخی مواد شیمیایی که سمی و خطرناک هستند به دست می آیند.

وقتی این مواد با هم ترکیب می شوند یک ماده شیمیایی قوی تولید می کنند که اثرات آن ماهها و سال ها در محل تولید به جا می ماند.

پس از مصرف چه اتفاقی می افتد؟

شیشه با آزاد سازی دو ماده شیمیایی در مغز باعث برانگیختگی سیستم عصبی مرکزی می شود.در مراحل اولیه مصرف باعث افزایش هوشیاری و از بین بردن گرسنگی می شود و رفته رفته باعث ایجاد  سرخوشی و نشاط شدید و سپس ایجاد بی قراری و رفتارهای عجیب و غریب می نماید مصرف شیشه بسیار خطرناک است چون با تاثیر بر روی سیستم اعصاب مرکزی،گرسنگی و خستگی را از بین می برد.ریختگی بدن که متفاوت از لاغری است و حتی موجب زشتی چهره می شود از دیگر پیامد های مصرف شیشه است. از دیگر پیامدهای مصرف شیشه سوء ظن شدید،رفتارهای پرخطر و بی توجهی به محدودیت های اجتماعی است.

چگونه می توان تشخیص داد فردی شیشه مصرف کرده است؟

·         بی قراری

·         فعالیت جسمانی زیاد بدون احساس خستگی

·         رفتارهای خشن

·         سوءظن نسبت به دیگران

·         هذیان و توهم

·         بالا رفتن ضربان قلب و فشار خون

·         افزایش ریتم تنفس و درجه حرارت بدن

·         گشادی مردمک چشم

·         تهوع،اسهال و استفراغ

·         گیجی و پریشانی

نفس افرادی که شیشه کشیده اند بویی شبیه مواد شیمیایی می دهد.

مصرف شیشه و حوادث رانندگی:

اگر فردی شیشه مصرف کرده باشد و در این حالت رانندگی کند،به احتمال زیاد دچار سانحه تصادف رانندگی خواهد شد.اغلب افراد پس از مصرف شیشه دچار توهماتی می شوند(مثلا تصور می کنند عده ای در تعقیب او هستند)یا اشکال سایه ای در حرکتی را می بیندکه تهدید کننده هستند و براساس این توهمات با زیاد نمودن سرعت و عدم توجه به مسیر و وسایل نقلیه اطراف،حادثه ساز می شود.

اثرات روانی اجتماعی شیشه:

مصرف شیشه موجب کاهش علایق و انگیزه ها،کاهش احساس مسئولیت،افت تحصیلی،توجه نکردن به شغل و خانواده است.مصرف شیشه باعث می شود که قدرت تصمیم گیری صحیح در فرد از بین رود به نحوی که مواد جویی و مصرف آن عمده ترین فعالیت او خواهد بود.

ترک مصرف شیشه:

هیچ فردی که برای اولین بار شیشه را مصرف می کند نمی خواهد به آن معتاد شود،اما با مصرف اعتیا دشکل می گیرد.اعتیاد به شیشه صرفا جسمانی نیست و این ماده ایجاد وابستگی روانشناختی می کند که همین موضوع ترک شیشه را دشوار کرده است.در حال حاضر موثرترین راه برای درمان اعتیا دبه شیشه مداخلات شناختی رفتاری است.

پلیس با بکار گیری تمام ظرفیت و توان خود در راه مبارزه با مواد مخدر تلاش می کند که ۳۷۰۰ شهید و ۱۱۵۰۰ جانباز نمونه بارز و سند آشکار این مقابله در این جنگ تمام عیار است.

«سیرجان خبر»/بمناسبت هفته مبارزه با مواد مخدر

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.