×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : دوشنبه, ۱۹ شهریور , ۱۴۰۳  .::.   برابر با : Monday, 9 September , 2024

indexامروزه با روند رو به رشد استفاده از دستگاه های خود پرداز و ضرورت گریز ناپذیر بهره برداری از این امکان سودمند در سامانه بانکی کشور، سودجویان و سارقان به سوء استفاده از این امکانات متوجه شده اند.

به گزارش معاونت اجتماعی فرماندهی انتظامی شهرستان سیرجان ، آگاهی و به کار بستن نکات امنیتی که بر اساس تجربیات پلیسی بدست آمده اند در استفاده امن از دستگاه های خودپرداز و مقابله با حربه های سارقان سایبری، می تواند بسیار سودمند باشد.

در همین راستا، ۱۸ نکته مهم جهت در امان ماندن کاربران دستگاه های خودپرداز از دام های سارقان سایبری ارائه می گردد:

۱) تا آنجایی که امکان دارد از دستگاه هایی استفاده کنید که آشنایی بیشتری با آن دارید. در غیر این صورت دستگاه هایی را انتخاب کنید که در جای مناسب نصب گردیده اند و دارای نور کافی هستند.

۲) قبل از نزدیک شدن به خوپرداز، محلی را که دستگاه در آن قرار دارد بررسی کنید. اگر فرد مشکوکی را در اطراف دستگاه مشاهده کردید یا اگر دستگاه به نظر در محلی دور، خلوت و نامطمئن قرار داشت، از آن استفاده نکنید.

۳) هنگامی که در صف استفاده از خودپرداز ایستاده اید کیف دستی یا کیف پول خود را باز نکنید و قبل از نزدیک شدن به دستگاه، کارت خود را آماده در دست نگه دارید.

۴) دقت کنید اگر چیز غیر عادی و مشکوک در مورد خودپرداز به نظر می رسد می تواند نشان دهنده این باشد که خودپرداز دستکاری شده است. اگر به نظر می رسد چیزی به محل قرار دادن کارت یا صفحه کلید اضافه گردیده است و یا در صورت مشاهده دستورالعمل های غیر معمول در صفحه نمایش، از آن دستگاه استفاده نکرده و بانک مربوطه را از موضوع مطلع نمایید.

۵) از دستگاه هایی که شامل علایم و پیام هایی حاکی از تغییر کردن دستورالعمل های صفحه نمایش می باشند استفاده نکنید. خصوصاً اگر این پیغام در محل قرار دادن کارت نصب گردیده باشد. ضمناً بانک ها هرگز پیامی مبنی بر هدایت شما به خودپرداز خاصی یا دستگاهی که دستکاری شده است، نخواهند فرستاد.

۶) در صورتی که هنگام استفاده از دستگاه خودپرداز به مشکلی از قبیل گیر کردن کارت یا عدم انتقال وجه برخورد نمودید هرگز پیشنهاد کمک از افرا غریبه را قبول نکنید. ضمناً نباید به کسی اجازه دهید تا هنگام استفاده از خودپرداز حواس شما را پرت کند.

۷) مطمئن شوید سایر افرادی که در صف ایستاده اند فاصله کافی از شما را حفظ نموده اند. مراقب باشید هنگام وارد کردن رمز، کسی آن را مشاهده نکند.

۸) کاملاً نزدیک به دستگاه بایستید و به هنگام وارد نمودن رمز، صفحه کلید را کاملا با دست خود بپوشانید. (می توانید از سیکن انگشت وسط خود برای ورود رمز استفاده کنید.)

۹) دستورالعمل های روی صفحه نمایش را به دقت اجرا کنید. برای مثال تا زمانی که از شما درخواست نشده است رمز خود را وارد نکنید.

۱۰) هیچ گاه کارت خود را با فشار در کارت خوان وارد نکنید.

۱۱) رسید چاپی خودپرداز را نگه دارید تا آن را با صورتحساب های ماهیانه خود مقایسه کنید.

۱۲)اگر کارت شما مفقود شد، در دستگاه گیر کرد یا دستگاه آن را پس نداد، موضوع را سریعاً به بانک و یا پلیس گزارش دهید.

۱۳) هنگام استفاده از دستگاه شتاب زده عمل نکنید و قبل از ترک دستگاه با دقت کارت و پول نقد خود را در کیف پول، کیف دستی و یا پاکت قرار دهید.

۱۴) شماره رمز خود را حفظ کنید. (اگر لازم است که رمز خود را یادداشت کنید، این کار را طوری انجام دهید که فقط خودتان بتوانید آن را بخوانید و هرگز این نوشته را همراه با کارت خود حمل نکنید.) شماره رمز خود را به کسی حتی افراد خانواده، کارمند بانک یا پلیس نگویید.

۱۵) از انتخاب شماره رمزهایی که حدس زدن آنها آسان می باشد ( مانند تاریخ تولد یا شماره شناسنامه اجتناب نمایید.

۱۶)هر چند وقت یک بار شماره رمز خود را تغییر دهید. اگر فکر می کنید رمز شما لو رفته است، سریعاً آن را تعویض نمایید.

۱۷) میزان برداشت روزانه وجه خود از خودپرداز را متناسب با نیاز خود تنظیم نمایید. (این سرویس به بانک شما بستگی دارد.) وضعیت حساب و صورتحساب های بانکی خود را به طور منظم بررسی نمایید و هرگونه اشتباه احتمالی را سریعاً به بانک خود گزارش دهید.

۱۸) اگر خودپرداز مورد نظر در محلی نصب شده است که برای باز شدن درب ورودی نیازمند کارت می باشد، به فرد دیگر اجازه ندهید که همراه شما وارد شود .

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.