×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : چهارشنبه, ۲۱ شهریور , ۱۴۰۳  .::.   برابر با : Wednesday, 11 September , 2024

«من یه چیزی خدمتتون بگم؛ اون موقع که انتخابات می‌رسه، هی تکرار می‌کنید که رهبری در چارچوب قانون اساسیه و از این به عنوان ژست برای بالا بردن رایتون استفاده می‌کنید، شما که این حرفا رو تکرار می‌کنید، چطوری این جا می‌گید رهبری بیاد از اختیارات فرا قانونی استفاده کنه؟ شما خودتون می‌گید که این اختیار رو نداره. چطوری شورای نگهبان و دستگاه‌های مجری و نظارتی رو کنار بذاره و خودش شورایی تشکیل بده؟! نه تو قانون اساسی و نه هیچ جای دیگه نیست، وقتی آقای خاتمی کاندیدا شد، ایشون اومد به من گفت که رهبری باید در چهارچوب قانون اساسی باشه، من گفتم حرف خوبی زدی ولی یک چیز و به شما بگم؟! شما رئیس جمهوری خواهی بود که بیشترین تقاضاها رو از من خواهی کرد، که از اختیارات فرا قانونیم استفاده کنم. آقای خاتمی بارها از من خواستند که از اختیارات فرا قانونی رهبری استفاده کنم و من گفتم که مکتوب کن. آقای خاتمی همه این‌ها رو مکتوب کرد که خواهش می‌کنم از اختیارات فراقانونی خودتون استفاده کنید. در بین رئیس جمهورها شخصی که بیشترین درخواست رو برای حل بحران‌ها از من داشت، ایشون بود. ولی در مورد ابطال نتیجه انتخابات، صلاح نمی‌دونم که از این اختیارات استفاده کنم، وقتی مکانیزم انتخابات از بین بره، برای حل و فصل بحث‌های سیاسی و انتخاباتی خودشون باید کف خیابون زور آزمایی کنن و محلی برای این که همه تمکین کنن روی یه مطلبی دیگه وجود نداره. امروز شما هستید، پس فردا یکی دیگه میاد می‌گه من این انتخابو قبول ندارم، این تصمیمی که این شورا حکمیت گرفت نباید انتخابات و مکانیزم‌های قانونیش رو زیر سؤال ببره که این باعث می‌شه انتخابات‌ها تو کشور از بین بره».

به گزارش سیرجان خبر به نقل از «خبرنامه دانشجویان ایران»؛
این بخشی از بیانات رهبر انقلاب در روز ۲۶ خرداد۸۸، در دیدار با جمعی از نمایندگان کاندیداها، نمایندگان مسئولان اجرایی، نظارتی و کمیسیون تبلیغات انتخابات است.رهبر انقلاب در این جلسه در پاسخ به درخواست های غیرقانونی برخی نمایندگان کاندیداها می‌گویند: “یک مطلبی هم راجع به ابطال انتخابات بگویم که دیگر هیچ وقت چنین مطلبی را تکرار نکنید. اگر امروز تمام دنیا نیز روبه‌رویم جمع شوند و بایستند و بگویند انتخابات باید ابطال شود، بنده هرگز زیر بار نخواهم رفت. ابطال انتخابات تودهنی به مردم است و بنده به هیچ عنوان از حقوق مردم کوتاه نخواهم آمد…. “اکنون انتخابات یازدهمین ریاست جمهوری هنوز در ابتدای مسیر خودش به سر می برد. دو روز گذشته پس از اعلام نظر شورای نگهبان مشخص شد چه کسانی برای ریاست جمهوری صلاحیتشان احراز شده است.

هنوز مدت زمان زیادی از اعلام نظر شورای تگهبان از سوی وزارت کشور نگذشته بود برخی افراد که صلاحیتشان احراز نشده بود شروع به فرافکنی کردند.

طبیعی بود که دو جریان اصلی به این نتیجه اعتراض داشته باشد. یکی مشایی و طرفدار اصلی وی محمود احمدی نژاد و دیگری هاشمی رفسنجانی.

البته برخی هم در این میدان بودند که با رسانه هایشان در قالب تاکتیک رسانه ای سوال رای و نظر شورای نگهبان را تخطئه کردند.

مشایی و احمدی نژاد گفتند که به اسفندیار ظلم شده و موضوع را تا آخر از طریق رهبری پیگیری می کنند. از سوی هاشمی رفسنجانی نیز موضوع یکسانی از اطرافیان وی اتخاذ شد.

علی مطهری کسی که پیش از این گفته بود که آقای هاشمی فقط ۴ سال بیا و مشکلات را حل کن و البته پیش تر در انتخابات ۸۴ گفته بود که به علت عملکرد خود و فرزندانت در انتخابات شرکت نکنید اینبار پس از اعلام نظر شورای نگهبان گفت که بین جلیلی و هاشمی دو صد متر بگذارید!

وی در نامه ای هم به رهبر انقلاب مدعی شده بود که اگر امام هم الان با اسم مستعار برای ثبت نام کاندیدا شود رد صلاحیت خواهد شد! و از رهبری خواسته بود تا از اختیارات خودش استفاده کند تا در رای شورای نگهبان تجدید نظر شود.

این در حالی است که از ابتدای مطرح شدن بحث انتخابات از سوی رهبر انقلاب چند ماه قبل ایشان تاکید موکد خود را بر روی قانون استوار کردند و از همگان خواستند که به قانون تمکین کنند.

حالا اما آنانکه شواری نگهبان صلاحیتشان را احراز نکردند از رهبر انقلاب می خواهند تا در این رای تجدید نظر صورت گیرد.

پاسخ رهبر انقلاب چه خواهد بود؟ آیا رهبر انقلاب حکم حکومتی خواهند داد؟

پاسخ روشن است. همان چیزی که ایشان در سال ۸۸ در پاسخ به زیاده خواهی های برخی سیاسیون گفتند پاسخ همان است: اون موقع که انتخابات می‌رسه، هی تکرار می‌کنید که رهبری در چارچوب قانون اساسیه و از این به عنوان ژست برای بالا بردن رایتون استفاده می‌کنید، شما که این حرفا رو تکرار می‌کنید، چطوری این جا می‌گید رهبری بیاد از اختیارات فرا قانونی استفاده کنه؟ شما خودتون می‌گید که این اختیار رو نداره. چطوری شورای نگهبان و دستگاه‌های مجری و نظارتی رو کنار بذاره؟

آیت الله علم الهدی در پاسخ به این سوال که آیا رهبری ابرای احراز صلاحیت‌ها حکم حکومتی می‌دهد گفت: در دیدار اخیر نمایندگان ولی فقیه با مقام معظم رهبری خطاب به حاضرین گفتند«شما منصوب من هستید نباید طوری با مردم برخورد کنید که توقع دخالت من را در امور اجرایی کشور را داشته باشند من در چنین اموری دخالتی ندارم البته در امور حیاتی و خطرناک انقلاب اسلامی  این توقع درست است».

عضو خبرگان رهبری اظهار داشت: مقام معظم رهبری گفتند “بعضی‌ها آمدن پیش من و توقع دارند درکار احراز صلاحیت‌ها دخالت کنم اما در قانون اساسی احراز و تشخیص صلاحیت برای شورای نگهبان قرار داده‌اند. تشخیص را نمی‌شود دستور داد”.

ایشان همچنین با بیان اینکه تعیین تکلیف برای ولی فقیه اهانت به ولی امر و زیاده‌خواهی است گفتند اینکه برخی به رهبری نامه بدهند که بگویند فردی را تایید کنید و یا فرد دیگری را تایید نکنید اینها زیاده خواهی است.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.