به گزارش خبرنگار سرویس فرهنگی “سیرجان خبر” پس از بازدید از بیست و یکمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم واقع در مصلی تهران، حال و هوای نمایشگاه را به تصویر کشیده است که در ادامه آن را مشاهده کنید.
از درب نمایشگاه که وارد میشوی خیل عظیم غرفهها و آثار هنری و جلوه قرآنهای نفیس و آثار قرآنی تذهیب شده در جا میخکوبت میکند، گویی ستون های مصلی بلندتر شدهاند ملکوت خداوند را بر فراز بازدیدکنندگان گستردهاند.
در میان ازدحام جمعیت مشتاق از سالنهای نمایشگاه عبور میکنم، تابلو فرشهای قرآنی، منبتکاری آیههای قرآنی و حتی کاشیهایی با نام خداوند و یا آیات قرآنی گوشه، گوشه غرفهها را زینت داده است.
در یکی از غرفهها زن و شوهر جوانی شیشهای را روی یک میز گذاشتهاند و با قلم موی خود آیاتی از قرآن را با هنرمندی روی آن به تحریر درمیآورند و دور تا دور آیات را با تصاویری از شاخ و برگ درختان و رسم الخطهای هنری تزیین میکنند.
از سالن مربوط به غرفهها جدا میشوم وبه سالن انتهایی شبستان میروم، طاقی بلند به ارتفاع حدود ۲٫۵ متر نصب شده که شکوه این بخش را دو چندان میکند.
جمال طاهری، جوان با انرژی و مودبی که مدیر بخش تازه مسلمانهاست، با حرارت از چگونگی و دلایل اسلام آوردن برخی از مشاهیر ورزشی و نویسندگان و هنرمندان مشهور جهان را برای جمعیت بازدید کننده بازگو میکند. چندین بازدید کننده دور او حلقه زده و با دقت به گفتههایش گوش میدهند.
طاهری از اسلام میگوید، از لحظات باشکوه ایمان آوردن مشاهیر جهان به دین اسلام، او با بیانی روشنگر اندیشههای مخرب فرقههای ضالهای چون وهابیّت را به بازدیدکنندگان مینمایاند.
از غرفه خارج میشوم،به انتهای طبقه فوقانی میرسم، چند ستون با آینههایی که رویش با نوشتههایی از آیات قرآن تزیین شده، سالنی چند سویه را ساخته است، مسیر آینهها از هر سو بازدید کننده را مجبور میکند، گاهی به چپ و گاهی به راست بپیچد.
آیات به نظم خداوند اشاره دارند، از نمایشگرهایی که هر چند متر به چند متر به دیوارها آویزان شدهاند تصاویری از کرات آسمانی، زمین و کهکشانها به نمایش درمیآید.
تصاویر پخش شده که نظم کیهانی را به ما مینمایاند، درکنار اشاره به آیاتی از قرآن درباره نظم که گاه و بیگاه بر دیوارها نصب شده، با هم تجانس و تلفیق پیدا کرده و روح آدمی را به تفکر در شگرفی آیات قرآن و جهان بیانتهای هستی سوق میدهد.
میخواهم از نمایشگاه خارج شوم اما دل نمیکنم، گویی نیرویی ماورایی مرا از رفتن باز میدارد.
باری دیگر به سالن اصلی شبستان باز میگردم، در بخش حافظان قرآن توقفی میکنم و اندکی به آیات آسمانی کتاب مسلمانان گوش میدهم.، از سید محمود چاووشی مدیر بخش حافظان قرآن در خصوص رسیدن به چشمانداز ده میلیون حافظ قرآن که مقام معظم رهبری تعیین نمودهاند میپرسم، اومیگوید:” اکنون حدود صد و پنجاه هزار حافظ قرآن در کشور داریم” و ابراز امیداوری میکند با برنامههای در نظر گرفته شده، تا سال ۱۴۹۳ به این توفیق نایل آییم.
در حالی که دلم از عطر قرآن و بشارت مدیر بخش حافظان قرآن شاد است، به مسیرم ادامه میدهم ، در حیاط پشتی شبستان، خیمه ای است که توجه هر بیننده را به خود جلب می کند . خیمه ای که یادآور عاشورا است و اتفاقات آن روز، اگر وارد شدی مطمئنن با چشمی اشکبار خارج می شوی.
خانوادههای بازدیدکننده هر یک در کنار این یادوارهها عکسی به یادگار میگیرند و با لبخند خود خاطرات بیست و یکمین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم، تاریخ اسلام و عظمت قرآن را با هم پیوند می دهند.
از نمایشگاه خارج میشوم، در حالی که روحم از عظمت قرآن و زیبایی آثار دستان هنرمند و قدرتمند هنرمندان و غرفهداران به جوش و خروش آمده و گویی حتی خیالم در نمایشگاه جا مانده است.
/ایمان اسدی
https://sirjankhabar.ir/?p=5468