×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : چهارشنبه, ۲۱ شهریور , ۱۴۰۳  .::.   برابر با : Wednesday, 11 September , 2024

روحانیاولین نشست خبری حسن روحانی در مسند ریاست جمهوری با حاشیه‌های جالبی همراه بود که خواندن آنها خالی از لطف نیست.

به گزارش “سیرجان خبر” به نقل از فارس، اولین نشست خبری حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس جمهوری اسلامی ایران عصر امروز سه‌شنبه در سالن شهید بهشتی مجموعه نهاد ریاست جمهوری با حضور نمایندگان رسانه‌های داخلی و خارجی برگزار شد.

این نشست ۲ ساعته حاشیه‌‌هایی داشت که برخی از آنها در پی می‌آید:

* ساعت برگزاری اولین کنفرانس خبری هفتمین رئیس جمهور کشورمان ۱۷ امروز اعلام شد اما معاونت ارتباطات و اطلاع‌رسانی دفتر وی از رسانه‌ها خواسته بود به منظور هماهنگی بهتر ساعت ۱۶ در محل نهاد محل ریاست جمهوری حضور یابند.

با این حال خبرنگارانی به ویژه از رسانه‌های خارجی بودند که حتی ساعت ۱۵:۳۰ دقیقه خود را به محل برگزاری کنفرانس رسانده بودند تا برای طرح سؤال از رئیس جمهور ثبت‌نام کنند.

* تزئین جایگاه استقرار رئیس جمهور اینگونه بود: بنری بنفش‌ رنگ  در جایگاه که روی آن حک شده بود اولین نشست خبری جناب آقای دکتر حسن روحانی رئیس جمهور اسلامی ایران با رسانه‌های داخلی و خارجی و گل‌هایی که روی تریبون به جای لوگوها قرار گرفته بودند تا شاید این بار شاهد جنگ لوگوها نباشیم.

در عین حال این بار به دلیل حضور حدود ۳۰۰ خبرنگار و تصویربردار داخلی و خارجی تلاش‌ها برای تصاحب صندلی‌ها بود که به دلیل محدودیت فضا و استقبال رسانه‌ها به ویژه خارجی‌ها از این نشست صورت می‌گرفت.

* از نکات جالب توجه صدور مجوز ورود خبرنگاران با تلفن همراه به ساختمان ریاست جمهوری بود که تاکنون سابقه نداشت و هیچ رسانه‌ای نیز از این امر مستثنی نشده بود که این اقدام نقش بسزایی در اطلاع‌رسانی صریح از نشست داشت.

* حجت‌الاسلام روحانی رأس ساعت ۱۷ با تشویق حضار وارد سالن شهید بهشتی شد و به محض ورود او سرود ملی کشورمان نواخته شد و پس از آن نیز مراسم با قرائت آیاتی از کلام‌الله مجید رسماً آغاز شد.

رئیس جمهور را در بدو ورود به سالن، حسین فریدون برادرش و محمد نهاوندیان رئیس دفتر او و محمدرضا صادق، مرتضی بانک، سیدرضا امیری صالحی و حسام‌الدین آشنا که از زمره مشاوران روحانی به حساب می‌آیند، همراهی می‌کردند.

* مجری برنامه یکی از مجریان با سابقه برنامه‌های علمی شبکه چهار بود که در همان ابتدای سخنانش با اعلام اینکه حدود ۸۰ سؤال واصل شده از خبرنگاران خواست تنها به طرح یک سؤال بسنده کنند و تأکید کرد رئیس جمهور هم حتی‌المقدور به سؤالات پاسخ کوتاه خواهد داد.

* در آغاز کنفرانس خبری ابتدا حجت‌الاسلام روحانی حدود ۲۰ دقیقه سخنرانی کرد که در آن علت برگزاری این کنفرانس خبری با فاصله اندک از تحویل دولت را وفای عهد با مردم برای پاسخ‌گویی درباره عملکرد دولت به صورت شفاف و مستمر عنوان کرد و گفت که در این نشست‌ها از پیشرفت‌ها و موفقیت‌ها و نقدها و کاستی‌ها صادقانه سخن می‌گوید و هر جا نیاز باشد از مردم کمک می‌خواهد و در صورت لزوم عذرخواهی می‌کند.

* اولین سؤال خبرنگاران داخلی را شبکه خبر پرسید و نخستین خبرنگار خارجی که به طرح پرسش از رئیس جمهور پرداخت، خبرنگار شبکه المیادین لبنان بود.

* خبرنگار ایسنا که قصد داشت در قالب یک سؤال چند سؤال خود را مطرح کند با این جمله روحانی مواجه شد که ظاهر این سؤال شما یک پرسش و باطن آن چند پرسش بود؛ روحانی در عین حال علاوه بر سؤال اول خبرنگار مذکور به سؤال وی درباره دانشجویان نیز پاسخ داد و گفت که نمی‌توان به سؤالات مربوط به دانشجویی پاسخ نداد.

* سهم رسانه‌های خارجی در این نشست خبری ۱۰ سؤال، سهم روزنامه‌های اصلاح‌طلب ۶ سؤال و سهم رسانه‌های اصولگرا ۲ سؤال بود که این موضوع اعتراضات پراکنده‌ای را در خلال برنامه در پی داشت.

حجت‌الاسلام روحانی در واکنش به این اعتراضات از مشاورانش خواست که با همفکری اصحاب رسانه‌ سازوکاری را طراحی کنند که در نشست‌های بعدی اعتدال و عدالت و نظم در برگزاری جلسه رعایت شود که البته محمدرضا صادق همان‌جا اعلام کرد حق خبرنگارانی که در این جلسه موفق به طرح سؤال نشوند در جلسات آتی محفوظ خواهد بود.

* از دیگر نکات جالب در خلال سخنرانی روحانی تأکید وی بر قبح موضوعی ببود که پیش از این محمود احمدی‌نژاد در تبلیغات انتخاباتی سال ۸۸ در مذمت آن سخن گفته و وعده داده بود با آن برخورد کند: استفاده از رانت‌ اطلاعاتی چه فساد زاست.

* خبرنگاری از روحانی درباره همکاری ایران و روسیه برای ساخت نیروگاه‌های جدید اتمی در کشورمان سؤال کرد که البته لحن وی به گونه‌ای بود که روحانی به مطایبه از او پرسید شما الان دارید خبر می‌دهید یا سؤال می‌کند که سخن وی خنده حضار را در پی داشت.

* هنگامی که روحانی گفت که به مذاکره با غربی‌ها بدبین نیست خبرنگاری از او سؤال کرد با توجه به خوش‌بینی که نسبت به مذاکرات دارید چه نتیجه‌ای به دست خواهد آمد که رئیس جمهور پاسخ داد من نگفتم خوش‌بین هستم، گفتم بدبین نیستم و این دو با هم فرق دارد.

* روحانی ادامه داد: ما با منطق و استدلال وارد مذاکره می‌شوم و به افکار عمومی می‌گویم که صاحب منطق هستیم و مؤدبانه و حکمت‌‌آمیز به دنیا اعلام می‌کنیم جمهوری اسلامی دنبال حقوق مسلم خویش است.

وی این نکته را هم متذکر شد که بدترین شیوه این است که تند و بلند حرف بزنید و یواش عمل کنید و ما منطقی و مؤدبانه و حکمت‌آمیز حرف می‌زنیم و بلند گام برمی‌داریم.

* رئیس جمهور در پاسخ به خبرنگاری که پرسید آیا ایران درباره غنی‌سازی هم مذاکره می‌کند در حالی که برخی در داخل می‌گویند قرار نیست ایران درباره حقوق خود مذاکره کند، اظهار داشت: مگر قرار بود درباره حقوق خود مذاکره کنیم؟! کسی تاکنون درباره حقوق خود در کشورمان مذاکره نکرده است و ما درباره غنی‌سازی طلب داریم.

* رئیس جمهور بعد از طرح سؤال خبرگزاری فارس در خصوص اولویت‌های انتخاب همکارانش در کابینه و انتقاداتی که در این خصوص مطرح شده به بخشی از انتقادات پاسخ داد و بعد از پاسخگویی به دو سؤال دیگر، مجدداً اعلام کرد که فراموش کرده به بخش انتهای انتقادات وارده به کابینه‌اش که محور سؤال ما بود پاسخ دهد لذا در این‌باره سخن گفت.

* خبرنگار کانال چهار انگلیس با اشاره به زندگی حجت‌الاسلام روحانی در آن کشور از او خواست که بگوید کدام بخش از فرهنگ و آداب و رسوم انگلیسی‌ها جذاب و جالب توجه است که روحانی به دلیل پاسخ دادن به سؤال اصلی خبرنگار مذکور به این سؤال پاسخ نداد.

* در ردیف اول و دوم مدعوین این نشست برخی روزنامه‌نگاران اصلاح‌طلب از جمله محمد قوچانی(سردبیر هفته‌نامه آسمان)، سعید پورعزیزی(مدیر مسئول روزنامه بهار) و مظفری (مدیرمسئول روزنامه آفتاب یزد) نیز حضور داشتند و البته از تیم رسانه‌‌ای دولت گذشته نیز تنها محمد شیخان معاون ارتباطات و اطلاع‌رسانی دفتر رئیس جمهور در کنار همراهان روحانی نشسته بود.

* یکی از مسئولان روزنامه ایران سپید(نشریه مربوط به نابینایان) که خود را همواره یک احمدی‌نژادی معرفی می‌کند در این جلسه در اعتراض به نوبت ندادن برای طرح سؤالش از جای خود برخاست و با صدای بلند نسبت به روحانی انتقاد کرد و در پایان انتقادش نیز خواستار توجه دولت یازدهم به نابینایان شد.

وی در خلال سخنانش اعتدال به معنای حذف غیر هم فکر و مسامحه در برابر مفاسد اقتصادی نیست و اگر می‌خواهید با شعار اعتدال سر اعتدال را ببرید همان بهتر که افراط را بپذیریم در حالی که اعتدال این است که به عنوان یک هم فکر احمدی‌نژاد به دولت شما خدمت کنم و قصاص قبل از جنایت نکنم. روحانی نیز در پاسخ به او گفت شیوه شما برای طرح نظرتان با اعتدال همخوانی ندارد و اولین گام در اعتدال رعایت نظم و قانون است.

رئیس جمهور گفت اینکه شما بدون رعایت نوبت از جای خود برخیزید و سخن بگویید در حالی که دیگران هم می‌خواهند حرف بزنند اما نوبت به آنها نمی‌رسد، شیوه پسندیده نیست اما به روی چشم حتما این سخن که حتماً معلولان و نابینایان و تکریم شوند حرفی درستی است و مورد توجه قرار می‌گیرد.

این جلسه که قرار بود ساعت ۱۸:۳۰ پایان یابد در ساعت ۱۹ پایان یافت.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.