سرقت رفتن کابلهای متصل به دکلهای برق موجود در کوچه و خیابانهای سیرجان معضلی است که پررنگ تر از گذشته به چشم می خورد این اتفاق طی چند سال اخیر بسیار شایع شده و به دفعات شاهد قطعی برق در یکی از بزرگترین شهرهای کرمان هستیم.
به گزارش “سیرجان خبر”؛این روزها شاهد دکل های بدون کابل در خیابان های سیرجان هستیم، اتفاق جالبی که در این خصوص رخ میدهد این است که سارقان در خیابانهای پرتردد شهر دست به سرقت کابلهای برق میزنند.
این در حالی است که اهالی محلاتی که کابل برق دکلهای نصب شده در کوچه و خیابانهایشان به سرقت رفته است باید تاریکی شب را تحمل کنند. آنها از بیبرقی و تاریکی و نبود امنیت در خیابان های تاریکشان ترسانند و خواستار رسیدگی سریعتر مسوولین به این معضل هستند.
از جمله خیابانهایی که اخیرا کابلهای برقش به سرقت رفته، خیابان خواجو است. خیابانی در سیرجان که جزو خیابانهای پر تردد محسوب شده و از زمره خیابانهای خلوت شهر نیست. اما با این حال اهالی آن طی هفتههای گذشته مجبور به تحمل تاریکی کوچه و خیابانشان شدهاند.
کابلهای برق روستای دوچاهی هم به سرقت رفتند
علاوه بر این، موارد دیگری از به سرقت رفتن کابلهای برق، در روستاهای اطراف سیرجان رخ داده است همانند روستای دوچاهی در ۴۵کیلومتری سیرجان.
اهالی روستای دوچاهی که مدتی است با بیبرقی دست و پنجه نرم میکنند، میگویند: تحمل تاریکی در دورهای که همهی روستاها از این نعمت برخوردارند دیگر توجیهپذیر نیست و در صورت مراجعه به اداره برق به ما گفته میشود که هزینه برقرسانی مجدد به این روستا ۲۰میلیون تومان برآورد شده است که باید کل این هزینه را اهالی متحمل شوند…!هزینه کابلهای دزدیده شده را اهالی باید بپردازند
اهالی دوچاهی میگویند: ۲۰میلیون تومان برای تعداد معدود خانواری که در این روستا زندگی می کنند مبلغ بسیار بالایی است و اهالی محل از عهدهی تامین این مبلغ برنمی آیند که جهت برقراری مجدد روشنایی و برق محلهشان به اداره برق تسلیم کنند.
وظیفه اداره برق تامین روشنایی و برق برای شهروندان است، تاوان به سرقت رفتن کابلها را مردمِ ندار روستاها نمیتوانند بپردازند
اهالی دوچاهی میگویند: مگر ما این کابلها را دزدیدهایم که باید هزینه آن را متقبل شویم. وظیفهی ادارهی برق، تامین برق و روشنایی برای شهروندان است. اگر کابلی دزدیده میشود مسوول آن مطمئنا مردم عادی نخواهند بود.
روابط عمومی شرکت توزیع نیروی برق جنوب استان کرمان، در رابطه با قوانین موجود در اداره برق مبنی بر سرقت کابلها و نحوهی برخورد با این سارقان، توضیحاتی دادند. مدیر دفتر روابط عمومی این شرکت در رابطه با میانگین گزارشات رسیده به این شرکت مبنی بر سرقت کابلهای برق و ارزش ریالی این کابل ها گفت: به طور میانگین در حدود ۳۰۰مورد سرقت سیم گزارش شده است که ارزش ریالی تقریبی ارزش سیمهای سرقت شده فقط در سال ۹۱ و سه ماهه اول سال ۹۲ در حدود ۴۶۴ میلیون ریال بوده است.
سید محمد رضوی علوی ادامه داد: راهکارهایی جهت جلوگیری از سرقت کابلهای شبکه توزیع برق وجود دارد. که این راهکارهای پیشنهادی باید به مرور زمان اجرایی گردند همانند: آگاهسازی عمومی توسط اربابان جراید با معضل سرقت سیم، تبدیل شبکهای توزیع فعلی (مسی) با شبکههای توزیع کابل خودنگهدار که انجام این فرآیند خود نیازمند به زمان و هزینه زیادی دارد، ساماندهی اتباع بیگانه و جمعآوری کارگاههای غیرمجاز ذوب فلزات از جمله این راهکارها میباشند.
وی در پایان در خصوص برخورد با سارقان شبکههای توزیع برق افزود: در جهت احقاق حقوق مشترکین این شرکت، اقدام به اقامه دعاوی جهت بیش از ۴۰ نفر از سارقان شبکههای توزیع برق در طی سالهای ۸۹ تا ۹۱ در مراجع قضایی استان نموده است.
منبع:مهر
https://sirjankhabar.ir/?p=6326