به گزارش سیرجان خبر؛ مجتبی قدیمی گفت: در دو ماهه ابتدای سال ۱۴۰۲ نیز این دادسرا با موجودی سه هزار و ۵۵۵ پرونده کار خود را شروع کرد و تا پایان اردیبهشت ماه سال جاری سه هزار و ۲۷۷ پرونده تحت عناوین مختلف اتهامی از سوی شهروندان و ارگانهای نظارتی تشکیل شده است که با استفاده از ظرفیتها و توانمندی قضات و کادر اداری تعداد سه هزار و ۲۶۵ پرونده با دقت، سرعت و رعایت انصاف رسیدگی و نسبت به آنها تصمیم گیری قضایی به تناسب و فراخور هر پرونده صورت گرفته است.
دادستان عمومی و انقلاب شهرستان سیرجان گفت: دادسرای عمومی و انقلاب سیرجان سال ۱۴۰۱ را با سه هزار و ۵۹۹ موجودی در ابتدای سال شروع کرد و در دوره یک ساله توانست از ۲۱ هزار و ۴۶۹ پرونده ورودی، به ۲۱ هزار و ۵۱۳ پرونده رسیدگی کند که بر این اساس، نرخ رسیدگی ۱۰۰.۲ درصدی محقق شده است.
وی با اشاره به این مطلب که اعتماد مردم به دستگاه قضائی سرمایه نظام است، ادامه داد: این اعتماد در رضایتمندی از عملکرد دادسرا به عنوان خط مقدم ارتباط دستگاه قضائی با مردم تجلی مییابد لذا بایستی به حفظ این سرمایه توجه و اهتمام کافی داشته باشیم.
دادستان عمومی و انقلاب شهرستان سیرجان اظهارکرد: از جمله دادستانی سیرجان در سال ۱۴۰۲ نیز میتوان به پیگیری و صیانت ازحقوق عامه، مدیریت پروندههای جرایم اقتصادی با رویکرد حمایت از تولید و جلوگیری از تعطیلی واحدهای تولیدی، رفع اطاله دادرسی، تسریع در تعیین تکلیف پروندههای مسن، افزایش استفاده از ابلاغهای الکترونیک و فن آوریهای نوین در سیستم دادسرا، تکریم ارباب رجوع، مدیریت پروندههای خاص و جرایم مخل نظم و امنیت جامعه، تسریع در رسیدگی به پروندههای کثیرالشاکی و توجه به نظم و انضباط اداری و رفتار و ارتباطات نیروی انسانی اشاره کرد.
قدیمی ادامه داد: با توجه به اینکه قوه قضاییه همچون سالیان اخیر بنای حمایت جدی از بنگاههای تولیدی و صنایع داخلی را دارد لذا در سالی که مزین به رشد تولید و مهار تورم است بایستی دست به دست هم داده تا چرخ اقتصاد بیش از گذشته چرخیده و آمارهای تولیدی عددی صعودی داشته باشند و در همین راستا در روز معارفه و اولین روز کاری به محض اطلاع از اعتصاب شماری از کارگران یک معدن بخش خصوصی پس از اتمام مراسم در بازدیدی سه ساعته در جمع کارگران حضور یافتم و ضمن تاکید بر پیگیری مطالبات برحق کارگران دستورات لازم به مدیران مربوطه جهت بررسی موضوع صادر و اجازه خلل در چرخه تولید داده نشد.
وی به اقدامات انجام شده در حوزه آموزش و نظارت بر ضابطین عام و خاص دادگستری توسط دادسرای عمومی و انقلاب سیرجان نیز اشاره کرد و گفت: برگزاری دورههای آموزش حین خدمت ضابطان عام دادگستری در راستای اجرای تبصره یک ماده ۳۰ آیین دادرسی کیفری و ماده هشت آیین نامه اجرایی احراز عنوان ضابط دادگستری مصوب ۹۲ ریاست محترم قوه قضاییه از جمله این اقدامات است.
دادستان عمومی و انقلاب شهرستان سیرجان افزود: برگزاری دوره آموزش حین خدمت برای ۳۸ نفر از ضابطان خاص دادگستری از دیگر اقدامات انجام شده در این زمینه است.
قدیمی ادامه داد: نظارت بر حسن اجرای وظایف ضابطان عام شامل کلانتریها و پاسگاههای انتظامی در سطح شهرستان و پلیسهای تخصصی در راستای اجرای ماده ۳۳ قانون آیین دادرسی کیفری در دو شیوه نظارتی سرزده و فراگیر و شیوه دوم سرزده و موردی انجام گردیده که در همین راستا ۲۸ نوبت بازدید از تمام مراجع انتظامی در سال ۱۴۰۱ و همچنین دوماهه اول سال ۱۴۰۲ به عمل آمده است.
وی یادآور شد: در خصوص موضوع فضای مجازی و تامین امنیت روانی مردم تلاش جهت ارتقاء آگاهی دانش قضایی شهروندان برای حفظ حقوق شهروندی آنها از طریق فضای مجازی و همچنین راه اندازی کمیته رصد فضای مجازی دادستانی سیرجان با هدف رصد و پیگیری جرائم و شایعات در فضای سایبر با پیامدهای اجتماعی و امنیتی انجام شده که در همین راستا رصد شبکههای اجتماعی با پوشش شهرستانی توسط این کمیته در حال انجام است.
دادستان عمومی و انقلاب شهرستان سیرجان به انجام ۱۰۴ بازدید از زندان و بازداشتگاه مصوب شهرستان سیرجان نیز اشاره کرد و ادامه داد: در این راستا از قضات خواسته شده نسبت به تسریع در تعیین تکلیف زندانیان واجد شرایط با استفاده از نهادهای ارفاقی، آزادی مشروط، تعلیق مجازات حبس، اعطای مرخصی و … تلاش کنند و حداقل ماهی یک بار زمینه حضور قضات در زندان فراهم شود، همچنین پیگیری و صدور دستورات مقتضی برای درخواستهای واصله از سوی زندانیان نیز صورت گرفته است.
قدیمی بیان کرد: از اقدامات دیگر انجام شده توسط این دادستانی میتوان به استقرار واحد ارجاع شکایت و دسترسی مستقیم شهروندان به این واحد در ساعات اداری و ساعات ابتدایی وقوع بزه به منظور کاهش دغدغه و هیجان اولیه، استقرار سیستم نوبت دهی به منظور انجام خدمات قضایی وایجاد نظم و کاهش تنشهای ناشی از شلوغی محیط نام برد.
وی با اشاره به این مطلب که ۲۱ گشت مشترک نظارت بر واحدهای صنفی سیرجان انجام شده است، اظهارکرد: در این بازدیدها جمعاً تعداد ۱۳۲ واحد صنفی تذکر دریافت کرده اند، برای ۱۱۶ واحد صنفی به دلایل مختلف از جمله تهدید علیه بهداشت عمومی، کم فروشی و گران فروشی، عدم درج اتیکت قیمت بر روی اجناس، عدم نصب نرخنامه، عدم ارائه فاکتور و … پرونده تشکیل شد و ۱۵ واحد صنفی نیز پلمب شده است.
دادستان عمومی و انقلاب شهرستان سیرجان گفت: در خصوص اقدامات دادستانی سیرجان در رفع تصرف از اراضی دولتی و ملی نیز با هماهنگی نهادهای متولی در امر مبارزه با زمین خواری و دستورات صادره در سال گذشته و دو ماهه نخست سال جاری بیش از ۱۴۹ هکتار از اراضی دولتی و منابع طبیعی این شهرستان رفع تصرف و به بیت المال اعاده شده است.
قدیمی افزود: در راستای وظایف قانونی که دادستانی در قبال امور حسبی و سرپرستی امور محجورین برعهده دارد، در طول یک سال گذشته منتهی به هفته قوه قضاییه تعداد ۳ مورد از مرکز نگهداری محجورین و معلولین بازرسی به عمل آمده و دستورات و تذکرات لازم را در خصوص رفع نواقص و مشکلات این مراکز صادر و پیگیری لازم را در این خصوص به عمل آورده است.
وی ادامه داد: با توجه به مفاد مواد ۷۱۲ و ۷۱۳ قانون مجازات اسلامی و جرم انگاری قانونی در خصوص تکدی گری و به کار گماردن افراد صغیر یا افراد دیگر جهت تکدی گری، در راستای سالمسازی چهره شهر و در راستای مطالبات شهروندان، دستور جمع آوری متکدیان با تشکیل اکیپ ویژهای توسط عوامل شهرداری، نیروی انتظامی و با همکاری بهزیستی توسط دادستانی صادر و طی هماهنگیهای بعمل آمده و دستورات صادر شده از سوی این دادستانی جمع آوری متکدیان که اکثراً از اتباع بیگانه غیرمجاز میباشند بصورت مستمر در حال انجام است.
دادستان عمومی و انقلاب شهرستان سیرجان یادآور شد: تاکنون طی هفت مرحله از کمپ ترک اعتیاد ماده ۱۶ این شهرستان که ۲۵۰ معتاد متجاهر در آن نگهداری میشود بازدید بعمل آمده و تاکید شده که ضمن رعایت هرچه بیشتر نکات بهداشتی و ایمنی با برگزاری کارگاههای آموزشی جهت اشتغال و پیگیری امور فرهنگی مددجویان کمپ، اقدامات لازم انجام شود.
قدیمی گفت: با عنایت به اینکه تکریم ارباب رجوع، ارتباط مستقیم و بدون واسطه با مردم از سیاستهای قوه قضائیه در دوره تحول و تعالی است بر همین اساس استماع مشکلات حقوقی و قضائی مراجعان همچنین پاسخگویی به درخواستهای مشروع و به حق مردم از عمدهترین وظایف مسئولان قضائی محسوب میشود، در همین راستا در سه ماهه نخست سال جاری تعداد ۲۱۷ مورد ملاقات مردمی توسط دادستان سیرجان انجام شده است.
وی به مشکلات دادسرای سیرجان نیز اشاره و بیان کرد: از مشکلات عمده دادسرای عمومی و انقلاب سیرجان میتوان به کمبود نیروی قضایی و اداری، کمبود کادر ضابطین فعال در دادسرا از جمله واحد ابلاغ و یگان حفاظت دادسرا و همچنین کمبود فضای فیزیکی اشاره کرد؛ این دادسرا علاوه بر کمبود کادر قضایی در حوزه کادر اداری نیز با مشکل جدی مواجه است که امید میرود با اختصاص نیمی از پذیرفته شدگان آزمون استخدامی جهت حوزه قضایی این شهرستان، این مشکل برطرف شود.
دادستان عمومی و انقلاب شهرستان سیرجان بیان کرد: از اقدامات شاخص انجام شده توسط انجمن حمایت از زندانیان سیرجان طی یک سال اخیر نیز میتوان به از احداث کارخانه فولادسازی با تلاش و تدبیر دادستان محترم وقت جناب آقای نیکورز و مشارکت انجمن حمایت از زندانیان سیرجان با هدف تحت پوشش قرار دادن خانوادههای زندانی و ارائه خدمات به آنان با سرمایهگذاری ۵۰۰ میلیارد تومان که ۲۹ درصد آن مربوط به انجمن حمایت از زندانیان سیرجان است نام برد.
قدیمی گفت: این طرح با مشارکت بخش خصوصی و انجمن حمایت از زندانیان سیرجان آغاز شده و تا پایان امسال هم به بهرهبرداری میرسد و بعد از آن تا سه سال میتواند ارزش افزوده خوب و زمینه مناسب درآمدی برای سرمایهگذار و انجمن حمایت از زندانیان این شهرستان داشته باشد لذا میتوان از درآمد این طرح مهم در حوزه اشتغال و معیشت خانوادههای زندانی شهرستان گام برداشت.
وی بیان کرد: از اقدامات شاخص انجام شده زندان این شهرستان نیز میتوان به افتتاح مجتمع خوابگاهی و کارگاه فنی و حرفهای و اشتغالزایی زندان سیرجان با زیربنای یکهزار و ۵۰۰ مترمربع و با اعتبار ۳۰ میلیارد ریال در ندامتگاه سیرجان نام برد که در این طرح یکهزار و ۱۰۰ متر مربع فضای خوابگاهی و همچنین ۴۰۰ مترمربع بخش کارگاهی در ۳ بخش خاتمکاری، سنگتراشی و حرفه آموزی با اشتغال ۸۰ نفرفعالیت دارند و یتواند آثار مثبتی در عرصه تربیتی، اشتغال، توسعه و توانمندسازی زندانیان داشته باشد.
https://sirjankhabar.ir/?p=66276