رئیس شبکه دامپزشکی سیرجان در گفت و گو با «سیرجان خبر» گفت: موکب داران باید جهت سلامت خود و رائران به تاریخ تولید و انقضا، مهر و نشان سازمان دامپزشکی و محل نگهداری فرآوده های دامی توجه کنند.
دکتر محمد رضا صادقی پور بیان کرد: ستاد اربعین وزارت کشور با همکاری شهرداری از سازمان دامپزشکی برای شرکت در جلسات خود جهت سلامت مواد غذایی مورد استفاده زائرین دعوت کرده است که سازمان دامپزشکی طی این جلسات آمادگی خود را برای نظارت بر ذبح دام در مسیر و موکب های عزاداری و همچنین نظارت بهداشتی بر فرآورده های دامی اعلام کرده است.
وی با اشاره به اینکه دام هایی که کشتار می شوند حتما باید تحت نظارت اکیپ های سازمان دامپزشکی قرار بگیرند، ادامه داد: خریداری دام نیز باید از مکان های مجاز و میادین دام که توسط بنرها و سایر نشانه های اطلاع رسانی اعلام شده است، انجام شود.
صادقی عنوان کرد: تاکنون اکیپ نظارتی از سوی سازمان مرکزی به کشور عراق اعزام نشده است و برای نظارت بهداشتی بر دام و فرآورده های دامی از دامپزشکان استان های مرزی نظیر کرمانشاه، ایلام و خوزستان استفاده می شود که لازم به ذکر است کلیه محوله هایی که به کشور عراق صادر میشود، توسط کشور ایران مورد نظارت قرار می گیرد.
وی تاکید کرد: زائرین حتما باید به تاریخ تولید و انقضاء، مهر و نشان سازمان دامپزشکی و محل نگهداری گوشت و فرآورده های دامی مورد استفاده خود درکشور عراق توجه داشته باشند.
صادقی پور متذکر شد: مواد غذایی لبنی و گوشتی را ۲۴ ساعت در یخچال نگهداری کنیدو نیز ضمن اشاره به اینکه هم اکنون بیماری دامی خاصی در کشور عراق گزارش نشده است، اظهار داشت: بهتر زائران با دام زنده و لاشه آن به طور مستقیم و از نزدیک ارتباط نداشته باشند.
وی با بیان اینکه با وجود فصل گرما کنه ها در دام ها بیشتر شده، گفت: توصیه می شود موکب داران و زائران از کشتار و مصرف دام خارج از کشتارگاه بپرهیزند.
رئیس شبکه دامپزشکی سیرجان اذعان کرد: زائران حتما باید از فرآورده های لبنی پاستوریزه و گوشتی که ۲۴ ساعت در یخچال نگهداری شده استفاده کنند. از مواد غذایی مشمول بستهبندی که مورد تأیید وزارت متبوع است استفاده شود. همچنین موکبداران توجه داشته باشند که از فرآوردههای خام دامی با کشتار مجاز و یا بستهبندیشده که مورد تأیید وزارت متبوع و سازمان دامپزشکی است استفاده کنند.
https://sirjankhabar.ir/?p=68172