×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : دوشنبه, ۱۰ اردیبهشت , ۱۴۰۳  .::.   برابر با : Monday, 29 April , 2024
سیرجان دومین شهر پسته خیز استان

pesteبه گزارش“سیرجان خبر” ˈاحمد مسعودیˈ افزود: ۶۰ هزار هکتار از اراضی شهرستان سیرجان به کشت پسته اختصاص دارد که هزار و ۹۹۰ هکتار آن نهال و ۵۸ هزار هکتار بارور است.

وی اظهارکرد: کشاورزان سیرجانی در سال هایی که منابع آبی غنی و بارندگی به میزان لازم بوده است سالانه ۴۰ هزار تن پسته برداشت کرده اند.

مدیرجهاد کشاورزی شهرستان سیرجان، ادامه داد: بیشترین میزان تولید پسته شهرستان سیرجان در سال گذشته ۴۵ هزار تن بوده که این میزان رکورد سال های قبل به شمار می آید.

وی به برگزاری جشنواره ملی پسته در سیرجان در سال گذشته اشاره و اظهار کرد: ۲۸ هزار و ۳۸۵ هکتار از اراضی کشاورزی سیرجان به پسته اوحدی، ۱۱ هزار و ۴۲۹ هکتار کله قوچی، هشت هزار و ۶۷۳ هکتار اکبری، هفت هزار و ۷۶۱ هکتار احمدآقایی و هزار و ۱۳۰ هکتار نیز به سایر ارقام پسته اختصاص دارد.

وی مهمترین عامل بروز آفات و بیماری های محصول پسته را در سال گذشته خشکسالی عنوان کرد و گفت: مهمترین آفات پسته نیز در شهرستان سیرجان پسیل، پروانه چوب خوار پسته، شپشک، سن و سنک های پسته بوده است.

وی ادامه داد: ۶۵ درصد باغات پسته شهرستان سیرجان در سال گذشته آلوده به آفات و بیماری ها بوده است.

مدیر جهاد کشاورزی سیرجان، تصریح کرد: نظارت حدود ۳۰ کارشناس ناظر بر باغات پسته و برگزاری کلاس های آموزشی در سال گذشته، آلودگی باغات پسته این شهرستان را به ۱۰ درصد کاهش داد و به همین دلیل کمترین سم پاشی سال گذشته در باغات پسته این شهرستان انجام شد.

وی گفت: استان کرمان رتبه نخست را در کاهش سم پاشی در کشور داشته است.

وی به روش های مبارزه بیولوژیک و غیرشیمیایی اجرا شده در شهرستان سیرجان اشاره کرد و گفت: پرورش حشره بالتوری در کلینیک حفظ نباتات در هر سال یکی از راه های مبارزه بیولوژیک است.

مسعودی، ادامه داد: حشره بالتوری در سال گذشته نیز در ۱۵۰ هکتار از باغات پسته شهرستان سیرجان رهاسازی شده و از این طریق آفت پسیل در این باغات کاهش چشمگیری داشته است.

وی گفت: در شش هزار هکتار از باغات پسته شهرستان سیرجان بصورت مکانیکی با آفات مبارزه می شود و در هزار هکتار از تله های آفات استفاده شده است.

وی اظهار کرد: میانگین بارندگی در سیرجان ۱۴۰ میلیمتر است که در سال جاری این مقدار به ۱۶۰ میلیمتر رسیده است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سیرجان، با بیان اینکه مصرف بهینه آب و اجرای سیستم های آبیاری تحت فشار اولویت این مدیریت است، گفت: شش هزار هکتار از اراضی سیرجان مجهز به سیستم های آبیاری نوین شده است.

به گفته وی سیرجان به عنوان نخستین شهرستان در کشور توانسته سیستم آبیاری تحت فشار زیر سطحی را در هزار هکتار اراضی کشاورزی اجرا کند.

وی از اجرای ۱۶۲ کیلومتر لوله گذاری و احداث ۱۷ استخر ذخیره آب در سال گذشته به عنوان نمونه ای از اقدامات جهاد کشاورزی شهرستان سیرجان در زمینه صرفه جویی در مصرف آب کشاورزی نام برد.

وی تعداد بهره برداران بخش کشاورزی شهرستان سیرجان را ۲۹ هزار و ۵۰۰ نفر عنوان کرد و گفت: اکثر این افراد به کشت پسته نیز مشغول هستند.

مسعودی، ادامه داد: هزار و ۳۰۰ حلقه چاه کشاورزی و ۳۵۰ رشته قنات در شهرستان سیرجان فعال است.

وی با اشاره به خشکسالی های چند سال اخیر این شهرستان، تصریح کرد: کم آبی ۶۵ درصد چاه های این شهرستان را تحت تاثیر خود قرار داده بطوری که سختی آب در این چاه ها بالای ۱۰ هزار است.

وی اظهار کرد: اجرای سیستم های آبیاری نوین در بسیاری زمین های کشاورزی به دلیل بالا بودن سختی آب قابل اجرا نیست.

وی افزود: خسارات زیادی طی چند سال اخیر به منابع آبی شهرستان سیرجان وارد شده است.

مدیر جهاد کشاورزی سیرجان، با بیان اینکه برداشت سالیانه آب از منابع آبی این شهرستان ۵۲۰ میلیون مترمکعب است، افزود: این در حالی است که ورودی آب ۳۸۰ میلیون متر مکعب است.

وی تصریح کرد: برداشت از آب های زیر زمینی در شهرستان سیرجان بیش از ورودی آب به منابع آبی است که این امر موجب می شود هر سال حدود یک متر سفره های آبی این شهرستان افت داشته باشند در واقع به ازای هر یک افت منابع آبی ۴۰ متر سفره های آب شور پیشروی می کنند.

مسعودی تصریح کرد: شهرستان سیرجان در بخش بیمه محصولات کشاورزی در استان کرمان پیشرو بوده است و در سال گذشته نیز ۱۸ هزار هکتار از اراضی کشاورزی این شهرستان بیمه شده است.

وی از کشاورزان خواست محصولات خود را در برابر حوادث قهری و طبیعی بیمه کنند.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.